Copy of a Document - Can not be impounded - Not admissible in Evidence

The question of impounding a copy of document
does not arise and as such, the so-called copy of document cannot be
received by condoning delay in its filing - When to call a document as
an instrument, it must be the original document and not a copy. - Once
the original is not before the Court, the question of impounding Xerox-
copy is unknown to law. - Once it is not being impounded and stamp duty
and penalty not collected for original not there, the copy of document
when per se is inadmissible, the document cannot be received in
evidence. - 2015 Telangana & A.P. msklawreports

Popular posts from this blog

Section 8 of the Hindu Minority and Guardianship Act, 1956 - permission of court for selling minor property by natural guardian- In the present case, though it is stated that the property has been sold for the proper benefit of the minors, their protection, education and marriage,there is nothing on record to suggest that previous permission of the Court was obtained by the natural guardian before transfer by sale in question.-2015 S.C.(2013) MSKLAWREPORTS24

APEX COURT DIGEST 2016 - 1

Section 25(1) of the Customs Act-exempted from payment of customs duty and additional duty leviable under the Customs Tariff Act.-Under Notification No.17/2001, that the benefit of duty exemption is available only for the import of the plant in full either in CKD or SKD condition. - The subject import can be considered only as a part of the plant.-Therefore, the goods under import are not eligible for the duty exemption as provided under the Notification No.17/2001.-what was imported was not a hot mix plant but only certain parts of such plant and, therefore, the exemption notification would not apply. -It is settled law that statements made to an Officer of Customs are admissible in evidence under Section 108 of the Customs Act, 1962.In the present case, both the oral evidence and the documentary evidence ultimately lead to the same conclusion: namely, that what was imported was not a hot mix plant that was complete in itself. - But not an unassembled Hot Mix Plant -have no application to an exemption notification which is issued under Section 25 of the Customs Act. - 2015 S.C. MSKLAWREPROTS